dimarts, 31 de maig del 2016

1902, cronologia suecana

1902.1 Els militants suecans de la Unió General de treballadors, la UGT, junt amb alguns anarcosindicalistes funden La Sociedad Cooperativa de Labradores Jornaleros inscrivint-se 700 partícips i la Caja de Ahorros de la Sociedad Centro Republicano del Proletario amb 600 socis.


1902. 2 En febrer comença el colmateig a cabàs i establiment de més de 3.000 fanecades per a nous arrossars al terme, ocupant-se aigües de l’Albufera i reduint-se la superfície de la llacuna.





1902.3 Al Vaticà el papa Lleó XIII proclama el 19 d'agost Patrona Canònica principal de Sueca a la Verge de Sales i Patrons secundaris als Sants Màrtirs Abdó i Senent. A Sueca se celebra una festa local espontània, amb volteig general de campanes, pirotècnia i passacarrers. El reverend Rafael Maria Tarín Torres publica el seu devocionari El tresor de Sales.


Benissants de la pedra, Abdó i Senent


1902.4 Governació civil suspén en totes les seues funcions a l'alcalde, síndics, 7 regidors i al secretari municipal. El comerciant Vicente Serra Sivera és triat alcalde.



Bibliografia
La Tella, cronologia histórica de Sueca. Revista Sueca, 7 de febrer de 1999. Xavier Campillo. Personatges Històrics suecans. J. Antoni Carrasquer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada