dijous, 16 de maig de 2013

Plaça de l'Ajuntament
Al balcó de l'Ajuntament es troba el conde de Romanones. Revista Nuevo Mundo 23/11/1905. 
Foto de Gómez Durán. Podeu llegir l'article sense ací


1909


1910. Plaça de la constitució. Postal de todocolección.com

Foto del dia que es va inaugurar el pont d'Alfonso XIII, el que va a Fortaleny. 
Revista Mundo Gráfico 17/05/1916. Postals de todocolección.com. El bust de Bernat i baldoví estava al mig de la plaça i més tard es va trasladar al parc de l'estació.


Autor López-Egea. Quan retiraren el bust posaren esta farola que és igual que les de València, de fet a la part de baix te l'escut de València. Alguns diuen que un suecà la va furtar de València amb el seu carro en represalia per quedar-se l'Albufera. El rei va decidir donar-li-la a la capital en lloc de a Sueca. La farola es troba ara a la plaçeta Santo Domingo, però ja ha perdut la corona.Anys 60. La plaça es deia Plaza de los reyes católicos. PostalImatges del video de les festes de Sueca de 1983

En 1984 es va construir un foso amb una font. En 2012 s'ha tornat a planar la plaça.
Sorteig extraordinari de la Loteria. Imatges del vídeo de festes de Sueca de 1986
1997. Foto feta amb una càmera d'un sol ús, molt popular als anys 90.


Protesta pels atemptats del 11-M. foto del 2004.


Per la nit algú va anar i ho va deixar així.Foto de Xavier Bosch. 23 de setembre de 2008. Alguns pensàvem que a Sueca ja teniem piscina descoberta. "El fort aiguat va convertir els carrers de Sueca en autèntics rius, tant que alguns joves fins i tot navegar amb barca pel carrer Sequial. Les clavegueres es van veure desbordades i en algunes zones, l'aigua va arribar a superar el mig metre. Molts cotxes van ser arrossegats per la força del corrent, que també va desplaçar contenidors d'escombraries. Els veïns de la zona cèntrica van haver de treure aigua, que en alguns casos rajava dels lavabos." Xavier Bosch2009. Fotos de toni_mico_mitxotet2011. Foto de Voro Sendra. El foso ha servit com a escenari per a la Mostra Internacional de Mim.


1 comentari:

 1. Hola, buenos días. Espero no parecerle un atrevido con lo que le voy a pedir.
  El abuelo de mi mujer nació en Sueca en 1874 y estoy interesado en saber si usted tendría alguna foto de la calle Mar lo más antigua posible o, en su defecto, alguna donde aparezca la iglesia. Si por casualidad usted no tuviera alguna foto de calle Mar pero conoce a alguien que sí, por favor, le estaría muy agradecido si pudiera escaneármela y enviármela a mi dirección de correo, que es
  fjdelaguno@yahoo.es
  Le estoy haciendo un álbum de fotos y quiero ilustrarlo con las calles o plazas donde sus abuelos nacieron. Desgraciadamente no se donde pudo haber estudiado su abuelo ahí en Sueca en los años setenta. Con 19 años se alistó voluntario y marchó a marruecos.
  Gracias por su amabilidad y reciba un cordial saludo,
  Fernando de Laguno Oviedo
  Málaga
  619027063

  ResponElimina