dilluns, 6 de juny de 2016

1904, cronologia suecana

1904.1 El tècnic agrònom José Andrés Meseguer Cebolla és triat alcalde el primer dia de l’any.


1904.2 En este any mor d'una infecció gripal el farmacèutic i escriptor científic suecà Pedro Chiarri Llobregat, acadèmic corresponent a la Reial Acadèmia de Medicina i Cirugia. De la seua obra destaquem els títols "Los nuevos elementos químicos de 1884, Influencia que han ejercido las ciencias fisico químicas en los procesos de la toxicología" de 1884 i "Los microbios como agentes de fermentación" de 1902. També va dirigir la revista "Boletín del instituto médico valenciano"

Pedro Chiarri Llobregat
1904.3 En festes, el 6 de setembre, la tómbola, ubicada en la Reial Fira passa a tenir caràcter benèfic en benefici de l'Hospital de la Caritat. Durant eixes festes, el 13 de setembre, en mitat del carrer Mare de Déu es procedeix a la primera projecció pública cinematogràfica a Sueca.

1904.4 El 30 d’octubre d’aquest any s’inaugura el Teatre Modern. Tenia una capacitat molt a prop del miler d’espectadors i el seu accés era pel carrer Barrot.  Este espai lúdic compaginava la projecció cinematogràfica amb qualsevol tipus d’espectacle: sarsuela, varietats, combats de boxa… El teatre va ser fundat per José Serrano Marí un destacat músic, escriptor, empresari cultural i animador de la vida cultural suecana, conegut també per ser el pare del Mestre Serrano i que va morir un any després de la inauguració del teatre Modern, quatre anys després el teatre canvià de nom per teatre Serrano, en honor al seu fundador. En l’any 34 l’arquitecte Joan Guardiola faria una reforma i l’ampliaria. En els anys 80 Mercadona el va comprar i va construir un supermercat.

Teatre Serrano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada