dijous, 25 d’octubre del 2012

A la justicia ultrajada

Per obrir el blog Fotosueca us mostrem unes fotos de l'estatua "A la justicia ultrajada" de l'artista Francisco Paredes García (Valencia, 1881–1945). Esta estatua es va construir en 1913 dos anys després dels succesos de Cullera i va anar pegant bacs per Sueca fins que va desaparéixer. En este article de Eva Melero al Levante explica detalladament l'història del monument. Este altre article del 26 de maig de 1913 a la revista La Ilustración Artística hi ha una crònica del dia de la inauguració del monument. Ací podeu vore una fotografia del monument abans d'arribar a Sueca. 











En estes fotos es pot observar que es trobava a la plaça del convent. Fotos  tretes de www.todocoleccion.net/ 




Esta foto l'hem trobada a la revista Mundo Gràfico del 26 de febrer de 1936. Es pot vore l'estatua al cementeri de Sueca.

Es molt probable que a la Bilioteca Suecana hi haja més fotos sobre l'estatua.


Del mateix escultor tenim a l'Asil d'Ancians altra obra.



 El cenotafi d'Antonio Baldoví Beltran i la seua dona Teresa Cardona Burguera fet en 1929. Les seus restes estan al peu de l'altar de la capella de l'Asil d'Ancians.

4 comentaris:

  1. aquest blog proment, me encanta.
    jo tinc la doble fulla de la noticia dels sucesos de cullera de la revista "blanco y negro", el original de l'época, el vaig comprar en todo colección.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Adrián segurament farem més d'un post sobre els sucesos de Cullera, encara que no crec que poguem traure més informació que els llibres publicats, intentarem mostrar tot el material gràfic que trobem. Ens agradaria molt poder llegir eixa noticia

      Elimina
  2. la pasare per el escaner i te la enviaré, la publicació es original i es molt curios vore com es redactaben les noticies abans, crec que son dos fulls.

    ResponElimina